Tomato Honey Salute – popis odrůdy, recenze, výnos

No, konečně jsem se dostal k výsadbě tohoto krasavce! Obecně jsem chtěl letos pěstovat černá rajčata, ale narazil jsem zde na fotku odrůdy rajčat Big Striped Boar a zamiloval jsem se! A teď se mi všechny ty barevné krásy vryly do duše!

Tahle už doma dozrála)

:)

Jediné, co mi bránilo ve výběru takových rajčat, bylo to, že většina z nich byli vysocí milovníci skleníků. A nemám ani skleník, ani konstrukci ve výfukových plynech, abych uvázal ty vysoké. Ale z nějakého důvodu, když jsem tato semínka viděla v obchodě, popadla jsem je a ani jsem si nepřečetla žádné informace na zadní straně (ač většinou čtu), a dokonce jsem zapomněla na své rozhodnutí nevybírat zatím tak vysoké odrůdy . .. Svou roli sehrál marketing Moje babička (87 let) řekla: „Vyrůstej! Nikam nejdou!” A věřím jí, má spoustu zkušeností.

Už se mi sbíhají sliny, když se na něj dívám.

Už se mi sbíhají sliny, když se na něj dívám.

A manžel při pohledu na tento obrázek řekl: „Vy sami budete jíst tyto příšery“))) Nerozumí ničemu o kráse))

Semena jsem tedy hned zasel do samostatných šálků. Použila jsem kelímky na zakysanou smetanu s průhledným víčkem. Myslím, že je to dobré na klíčení. Ukázalo se, že mini-skleníky, které je vhodné větrat, a když se semeno vylíhne, odstraním víko.

Tady jsou, a nejen)

Tady jsou, a nejen, foto 7.03.22

No, nemám normální střední fotky, jak se ukázalo. Následující fotografie jsou již před přistáním na zahradě.

15.05.22

15.05.22, sazenice 2 měsíce staré

Robustní děti jsou připraveny přistát na zahradě)

Robustní děti jsou připraveny přistát na zahradě)

Po 5 dnech se dokonce někdo chystal kvést)

Po 5 dnech se dokonce někdo chystal kvést, foto 20.05.22

Ale bohužel v květnu, krátce po přistání, nastalo chladné počasí, teplota v noci klesla na 0 °C a níže. Dal jsem staré oblouky a pokryl je spunbondem, 2 vrstvy. Druhá vrstva však na některé části skleníku nestačila a 2 keře, které se právě ukázaly být těsně pod jednou vrstvou, omrzly .

21.05.22. Omrzliny . těsně po velmi chladné noci. Tenhle je zamrzlý a za ním je taky keř. Byly pod jednou vrstvou krycího materiálu.

21.05.22. Omrzliny . těsně po velmi chladné noci. Tenhle je zamrzlý a za ním je taky keř. Byly pod jednou vrstvou krycího materiálu.

Tito trpěli nejméně, ačkoliv stojí vedle sebe.

Tito trpěli nejméně, ačkoliv stojí vedle sebe

Poté jsem je přikryl další vrstvou, takže tato rajčata byla pod dvěma vrstvami, protože zima nikam nespěchala .

23.05.22. vypadat smutně(

23.05.22. vypadat smutně(

READ
Transpirace v rostlinách je nejdůležitějším procesem ve fyziologii rostlinného světa.

Ale naštěstí jsou rajčata velmi houževnatá a velmi brzy začala znovu růst.


8.06.22/XNUMX/XNUMX. Keřům poškozeným mrazem začínají vyrůstat nové listy

Ta, která odkvetla, kytičku neshodila, pustila další květy, něco není na fotce vidět

Manžel mi stále stavěl opory

Hurá! Můj manžel mi stále stavěl opory! Teď je kde se toulat)))

14. července. Rajčata vedu na 2 stonky. To jsou ty extrémní, které omrzly

A to jsou ti, kteří se nezranili.

Samozřejmě, že ne všechno je tak hladké. Když keře vyrostly, dorazil jsem k dači a zjistil jsem, že jeden z těch krajních, který byl omrzlý, má jeden ze dvou kmenů ulomený a visí poblíž na provázku . .. No, myslím, pak to bude v jednom kufru. O pár hodin později, po mírném dešti, jsem zjistil, že stejný příběh se stal i druhému extrému a také tomu, který se dostal pod mráz.

Tyhle 2 extrémy jsou celkově trpělivé. O něco později jeden vůbec spadl, jako by nebyl zalitý, ale bylo sucho, myslel jsem, že mu chybí vláha, zaléval víc, ale nikdy uzdravil se, bohužel. Možná vám někdo ohlodal kořeny? Nevím . vykopal jsem to později, kořeny se zdály být neporušené, ale kořenový systém se mi zdál trochu malý . podařilo se mi z něj odstranit pouze jedno zelené rajče.

4.08.2022. Dlouho trpící keř medu pozdrav (

4.08.2022. Dlouho trpící keř „Honey Salute“

4.08.2022. Jiné keře

4.08.2022. Jiné keře

15.08.2022. Rajčata rostou na jiných keřích)

15.08.2022. Rajčata rostou na jiných keřích

Bohužel moje rajčata nestihla na keři plně dozrát, musela jsem je koncem srpna odstranit zelená, protože. 1. září jsme odjížděli odpočívat a kromě toho slibovali pořádnou mráz.

No, jak se ukázalo, nebylo to všechno marné, protože když jsme se vrátili, našel jsem zmrzlé keře. Zřejmě byla v naší nížině, také u vody, docela zima, že i listy dívčích hroznů byly omrzlé, nemluvě o všem ostatním, co je mrazu méně odolné .

Tady je dlouho očekávaná sklizeň!

Bylo tam ještě pár zralých. Jak vidíte, mnoho rajčat prasklo. Je to vidět kvůli horku a hojnému zalévání, plus teplotní rozdíl mezi nocí a dnem. Moje kamarádka pěstovala stejnou odrůdu ve skleníku, nepraskaly, ale její stanoviště je na kopci a ne u vody. Sice nějaký jiný taky praskl, ale tenhle ne.

READ
Triky pěstování cukety

Tahle už doma dozrála)

Toto je pravděpodobně největší exemplář

Toto je pravděpodobně největší exemplář

výřez

A hlavně, jak chutná? Abych byl upřímný, čekal jsem víc. Chuť, no, jen malinko nedosahovala mého ideálu, asi by se mi líbila výraznější sladkokyselá chuť. Navíc rajčata, která byla menší a měla více červené barvy, byla téměř přesně to, co bylo potřeba. A samozřejmě jsem si nevšiml ani chuti medu slibované na etiketě)

V mém žebříčku rajčat vypěstovaných letos jsou na druhém místě. A to jich mám jen 4 druhy, kromě zakrslých (neberu je v úvahu). Ani jeho přítelkyně nebyla ohromena. Potěšila ji odrůda ‘Brown Sugar’. A babičce se to líbilo, řekla: “Velmi chutné.” Pro chuť a barvu, jak se říká, nejsou žádní soudruzi. Například z cibulovin žlutých třešní, které pěstuji již druhým rokem, nadšená nejsem, ale všem se líbí.

Závěr: Příští rok ji nevysadím, i když dvoubarevné jsou nyní v mém srdci na dlouhou dobu. Podívám se po dalších plejtvách malých, už je pár odrůd v plánu. A samozřejmě už se nemůžu dočkat, až ochutnám ‘Brown Sugar’.

Odrůda rajčat Medový pozdrav: foto a popis

Tomato Honey Salute je výdobytek ruských chovatelů, který se objevil před více než 20 lety. Rajčata mají velmi zajímavou melounovo-medovou příchuť. Plody jsou šťavnaté, ale ne vodnaté. Výnos je mírný – z 1 rostliny se obvykle sklízí 3 kg rajčat.

Popis odrůdy rajčat Medový pozdrav s fotografií

Tomato Honey Salute je ruská odrůda rajčat vyšlechtěná v roce 1999 společností Poisk. Postupně se rozšířil v různých regionech republiky, ale do Státního rejstříku chovatelských úspěchů byl zařazen až v roce 2015. Doporučuje se pro pěstování ve všech regionech, převážně ve sklenících (na jihu je možné i ve volné půdě).

Hlavní vlastnosti odrůdy:

  • neurčitý (roste celou sezónu);
  • vysoký (150-180 cm);
  • střední sezóna (plody se tvoří za 115-120 dní).

Střely jsou slabé, vyžadují podporu. Keř dává několik stonků, zatímco listy jsou střední. Listy jsou malé, bramborového tvaru, středně velké, zelené barvy. Květenství středního typu, celkem je na keři 5-6 květonosných hroznů. Stupeň tuhnutí je velmi vysoký, což zajišťuje dobré výnosy. Stopka má artikulaci.

Důležité! Vzhledem k tomu, že zrání rajčat Honey Salute trvá často i více než 4 měsíce, řadíme je také mezi středně pozdní.

READ
Recenze obřích kostek rajčat

Popis ovoce

Z popisu odrůdy Honey Salute a fotografie rajčat je vidět, že mají zaoblený, silně zploštělý tvar, se znatelným žebrováním. Povrch je lesklý, barva žlutooranžová, proložená jasně červenou. Hmotnost v průměru 250-350 g, často až 400-450 g. Slupka je tenká, ale nepraská, což zajišťuje běžné skladování a přepravu.

Dužnina je šťavnatá, masitá, střední hustoty. Na řezu je vidět 5-6 hnízd se semeny. Lze je sklízet, protože semeno dá dobré potomstvo: rajče Honey Salute je odrůda, nikoli hybrid. Chuť rajčat je vynikající, s výraznými sladkými tóny. Dobré pro čerstvou spotřebu. V dochuti jsou patrné medové a melounové tóny, díky nimž odrůda získala své jméno.

Odrůda rajčat Medový pozdrav: foto a popis

Rajčata medového pozdravu jsou velmi šťavnatá, ale ne vodnatá.

Charakteristika rajčat Medový pozdrav

Rajčata dosahují stadia technické zralosti přibližně 4 měsíce po objevení prvních výhonků. V tuto chvíli je lze oškubat a dát na tmavé místo. Je však přípustné nechat dozrát na větvi – pak se rajčata ukáží jako chutnější a voňavější. Hlavní plodnost začíná koncem července.

Výtěžek rajčat Medový pozdrav a plodování

Výnos plodin je průměrný – i ve skleníku se z 1 keře sklidí až 3-3,5 kg. Toto číslo však lze zvýšit, pokud je rostlina formována do 2 stonků a jsou dodržována základní pravidla zemědělské techniky.

Způsob pěstování Skleník V otevřené zahradě
Od 1 keře, kg 3-3,5 2,5-3
C 1 m 2, kg * 6-7 5-6

* Na 1 m 2 můžete zasadit 2 keře rajčat Medový pozdrav.

Pro zvýšení deklarovaného výnosu doporučují zkušení letní obyvatelé dodržovat následující pravidla:

  1. Pěstujte rajčata pouze ve skleníku.
  2. Rostlinné keře ne příliš blízko – ve vzdálenosti 50-60 cm od sebe.
  3. Rostliny pravidelně zalévejte a krmte.
  4. Přivažte je k podpěře.
  5. Je velmi důležité vytvořit keř ve 2 stoncích – pak lze výnos zvýšit na 8-10 kg na 1 m 2.

Odrůda rajčat Medový pozdrav: foto a popis

Chcete-li získat nejvyšší výnos, rajčata medového pozdravu se doporučuje pěstovat ve skleníku

Chcete-li získat nejvyšší výnos, rajčata medového pozdravu se doporučuje pěstovat ve skleníku

Rozsah ovoce

Tato rajčata se často používají čerstvá, protože plody mají výjimečně příjemnou chuť. Jsou vhodné pro přípravu džusů, studených svačin, teplých pokrmů. Můžete z nich také vyrobit polotovary:

  • lecho;
  • zeleninový kaviár;
  • adjika;
  • rajčata ve vlastní šťávě.
READ
Tomato Cherry F1: vlastnosti a popis odrůdy, recenze těch, kteří zasadili rajčata o jejich výnosu a fotografie třešňových plodů

Rajčata nejsou vhodná pro zavařování v celku, protože jsou velmi velká. To je jedna z mála nevýhod odrůdy Honey Salute.

Odolnost vůči chorobám a škůdcům

Rajče Medový pozdrav nemá dobrou imunitu. Proto je nesmírně důležité provádět včasná preventivní opatření:

  1. Sazenice ošetřete několik dní před přesazením fungicidem.
  2. Pravidelně odplevelujte záhony.
  3. Nezneužívejte zalévání, nalijte vodu pouze pod kořen.
  4. Pravidelně kontrolujte keře, zda neobsahují hmyz a v případě potřeby ošetřete.

Důležité! Před výsadbou (na jaře nebo na podzim) se doporučuje pracovat s fungicidem a také provést ošetření tabákovou kouřovou bombou. Všechny loňské listy a stonky by měly být ze zahrady odvezeny a spáleny.

Výhody a nevýhody rajčat Medový pozdrav

Hlavní předností této odrůdy rajčat je výjimečně příjemná chuť a atraktivní vzhled. Výnos rajčat je nízký, takže odrůda není vhodná pro komerční pěstování. Ale rajčata se dobře hodí pro osobní použití a domácí přípravky.

Odrůda rajčat Medový pozdrav: foto a popis

Každý keř produkuje 6-7 velkých rajčat Honey Salute

  • velmi příjemná chuť;
  • rajčata jsou velká, atraktivního vzhledu;
  • semena lze sbírat nezávisle;
  • lze konzumovat čerstvé, odeslat ke zpracování;
  • vhodné pro pěstování v mnoha regionech.
  • imunita je nízká;
  • potřebuje pečlivou péči;
  • vyžaduje stepsoning, formaci;
  • keře je třeba svázat;
  • není vhodné pro zavařování celého ovoce.

Zvláštnosti pěstování

Vzhledem k tomu, že odrůda Honey Salute patří mezi středně pozdní, semena pro sazenice se začínají vysévat koncem února nebo začátkem března. Pro pěstování používají zakoupenou půdu nebo směs složenou nezávisle – například z hlinité půdy, rašeliny a humusu (2: 1: 1) s malým přídavkem pilin nebo písku pro kypřenost.

Nejprve udělejte několik věcí:

  1. Dezinfikujte zeminu v manganistanu draselném nebo peroxidu vodíku a poté opláchněte vodou.
  2. Semena se nakládají do manganistanu draselného po dobu 30 minut, poté se umístí na několik hodin do roztoku stimulátoru růstu – Zircon, Kornevin, Epin.
  3. Připravte si nádoby (dřevěné krabice, plastové nádoby) – jednoduše je zalijte vařící vodou.

Semena rajčat Medové ohňostroje se prohloubí o 1–1,5 cm, přičemž mezi výsadbami zůstává interval 2 cm a mezi drážkami 4–5 cm. Pěstují se pod fólií, na teplém místě (25 stupňů) a podsvícení fitolampou. Zalévání by mělo být pravidelné. Po objevení 2-3 listů se ponořte a poté aplikujte komplexní hnojivo. 10 dní před transplantací jsou vytvrzeny, vyneseny na ulici nebo na balkon.

READ
Gulliver černý rybíz: vlastnosti odrůdy, klíčové výhody a nevýhody, odolnost vůči chorobám, pravidla výsadby a péče

Rostliny se přenesou do otevřeného terénu v polovině května (do skleníku můžete jít o několik dní dříve). V tomto okamžiku by sazenice neměly být vyšší než 30 cm. Jsou umístěny na půdě, přičemž mezi rostlinami je ponechána vzdálenost 50 cm a mezi řadami 60-70 cm.

Zemědělská technika je v budoucnu standardní:

  1. Zalévání 2-3x týdně (2-3 litry vody na keř).
  2. Komplexní hnojiva každé 2-3 týdny.
  3. Vytvoření keře ve 2 stoncích – za tímto účelem je ponechán první nevlastní syn a zbytek je odstraněn.
  4. Vázání keřů k podpěře.
  5. Mulčování rašelinou, pilinami, humusem.
  6. Uvolnění po každém zalévání.
  7. Plení – podle potřeby.

Odrůda rajčat Medový pozdrav: foto a popis

Mulčování půdy slámou ji udrží déle vlhkou.

Kontrola škůdců a chorob

Jako hlavní opatření pro prevenci houbových chorob se používá květnové ošetření sazenic fungicidy:

  • Bordeauxská kapalina;
  • “Skor”;
  • “Fundazol”;
  • “Fitosporin”;
  • “Maksim”.

V létě je nutné stříkat keře insekticidy:

  • “Aktara”;
  • “Colorado”;
  • “Decis”;
  • “Karate”;
  • Fitoverm;
  • “Zelené mýdlo”

Můžete také použít lidové prostředky – roztok jedlé sody, tabákový prach, odvar z vrcholků, infuze chilli papričky, hořčičný prášek.

Důležité! Keře se zpracovávají pouze večer. Pokud rostou venku, je nutné tak učinit za suchého a klidného počasí.

Závěr

Rajčatový medový pozdrav stojí za to zkusit pěstovat, už jen kvůli jeho příjemné chuti a krásnému vzhledu plodů. Jedná se o zajímavou odrůdu, poměrně náročnou na péči. Pokud je však na místě skleník, bude možné získat dobrou sklizeň z keřů – v průměru 6 kg na 1 m 2.

Rajčata Honey Salute nemají dobrý výnos, ale i 3-4 kg na rostlinu stačí pro osobní vedlejší pozemky. Rajčata jsou velmi chutná, čerstvá se dobře rozcházejí. Proto se doporučuje zasadit alespoň 1-10 keřů. Je nesmírně důležité včas zalévat a krmit, provádět ošetření proti houbám a hmyzu. Někteří letní obyvatelé poznamenávají, že rajčata stále praskají na větvi. Aby se tomu zabránilo, je nutné dodržovat rychlost zavlažování.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: