Rajče Sumo: recenze, fotografie, výnos, popis a vlastnosti odrůdy

Popis a charakteristika rajčatového Sumo, recenze, fotografie

Středněsezónní, vysoká, velkoplodá odrůda rajčat z USA. Původní název je Sumo. Ve středním pásmu doporučujeme pěstovat ve skleníku.

Keř neurčitého typu, výška ve skleníku 1-7 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při formování keře v 1 stonku.

Na 1 kůl navážeme 2-3 nevlastní syny na rostlinu. Jednou měsíčně provádíme hnojení komplexním hnojivem, organická hmota je výhodnější. Během sezóny je nutné sledovat růst keře (keř by měl mít 4-6 listů).

V roce 2017 bylo rajče Sumo zařazeno do Státního rejstříku Ruské federace pro pěstování ve sklenících a pod filmovými kryty.

Hlavní vlastnosti ovoce

Plody jsou krásné steaky s velkým žebrováním u stopky, ve zralosti růžovočervené, váží až 800 gramů, masité, výborné vyvážené chuti. Tato rajčata jsou vhodná do čerstvých salátů, šťáv, omáček, domácí kuchyně.

Nejoblíbenější odrůdy dřínu jsou Gala a Amber. V posledních letech se zvýšil počet prodaných sazenic, podnoží a roubovacího materiálu z Číny, Polska a Kanady. Dřín čínský pěstuji jako hybrid již více než 10 let. Především kvůli vůni a váze ovoce. Sklizeň rychle. Dobrou chuť po celé vegetační období. Amatérští zahradníci ji proto ochotně pěstují. Nepříliš plodný, ale hlavně krásný skalník si zaslouží, aby se o něm psalo. Blíží se podzim a opět je čas sklízet. Přistání jsou různá, hlavně odrůdy Moskva pozdní a Moskva rané.

Produktivita odrůdy rajčat Sumo: až 4 kg plodů z 5 rostliny (při dodržení zemědělských postupů, zálivky a hnojení).

Vlastnosti pěstování, výsadby a péče

Semena této odrůdy rajčat pro sazenice doporučujeme zasít 60-65 dní před zamýšlenou výsadbou do země. Potápěčské sazenice – ve fázi dvou nebo tří pravých listů. Při výsadbě sazenic na trvalém místě na 1 m3. metr pozemku místo ne více než XNUMX rostliny.

Každá rostlina by měla mít více než 8-10 plodů. Rajčata Okurky Rostoucí znaky Epifytické vinné révy, jejíž plody jsou obvykle nevzhledné. Rostlina je poměrně odolná vůči suchu. Potřebuje poměrně hodně plodů, proto je lepší volit odrůdy, které mohou plodit o 2-3 týdny dříve než obvykle (schnitt, mountain), nebo odrůdy s nestabilním plodem, jejichž dozrávání plodů může být mírně posunuto do boční. Pokud plánujete pěstovat víceobjemové hybridy okurek, pak jsou pro odrůdy zapotřebí skleníky. Takové rostliny milují skleníky – jsou dobré na jakékoli půdě, ale zejména na kyselých půdách, doporučuje se však kupovat skleníky s vytápěním a automatickým zavlažovacím systémem pouze při pěstování ve volné půdě. I za běžných podmínek pěstování však okurky rostou dlouho a produkují hodně zelené hmoty. Pro urychlení tohoto procesu je třeba okurky svázat na mřížovinu. Existují odrůdy, které kvetou téměř neustále – oranžové, žluté nebo bílé. Zelené okurky jsou dobré do salátů a na nakládání. Výsev Optimální doba pro výsev semen do země je v první dekádě března. Semena okurek se vysévají pouze do půdy do hloubky ne více než 0 cm, poté se posypou pískem nebo suchou rašelinou. Mělo by být alespoň 5 semen okurek, z toho alespoň 5 na dně, zbytek na okrajích rýhy. Výsevek nepřesahuje 2 g na 1 m1. Při pěstování okurek v otevřené a chráněné půdě se používají různé způsoby pěstování. Pro pěstování ve volné půdě se obvykle používají záhony o výšce 2-50 cm s roztečí řádků 60-60 cm, záhony je potřeba vyrovnat, na dno je vhodné nasypat rašelinu nebo hlínu. K tomu umístěte kbelík nebo nádrž z poloviny naplněnou výživnou půdní směsí na záhony do žlábku hlubokého 70 cm. Do druhého patra záhonu umístěte krabici se sazenicemi okurek s otvory na dně, které by měly zajistit větrání. Dno krabice je hustě pokryto půdním substrátem nebo rašelinou,

Při pěstování rajčat ve skleníku také doporučujeme použít mulčování. Mezi keře rajčat rozprostřete seno, slámu nebo mírně vysušenou trávu vrstvou 5–7 cm a zakryjte veškerou otevřenou půdu. To pomáhá udržet vlhkost v půdě a také zabraňuje růstu plevele. Nejdůležitější však je, že vlhkost ve skleníku s mulčovanými záhony je mnohem nižší, což znamená, že zde nejsou příznivé podmínky pro rozvoj plísně.

READ
Fotografie květina dlouhé úzké listy

Pokud jste pěstovali rajčata Sumo, napište, zda vám chutnala nebo ne. Jaká byla výtěžnost a chuť ovoce ve vašich podmínkách? Jak hodnotíte odolnost tohoto rajčete vůči chorobám, ohodnoťte jeho chuť. Pokud je to možné, připojte fotografii své sklizně. Děkuji!

ano, dobré rostliny, i když jsem neuspěl, ale rád bych věděl, jak krmit rajčata Sumoz? Zasadil jsem mnoho odrůd. Zde výběr není velký. Vše náročné na teplo a vlhkost. Ale chutnala mi rajčata Sumbo. Keř je nadprůměrný, mnoho květů. Velmi dobrá rajčata. Na jednom jsem krmil kejdou, na druhém krmením organickým hnojivem, loni jsem ho krmil kravským hnojem. Rajčata rostla dobře, ale ne vždy produkují příliš mnoho ovoce. Přidat komentář Zrušit odpověď Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinná pole jsou označena Hello! Jmenuji se Igor Kozlov. Jsem bloger, muzikant, profesionálně se věnuji dabingu knih a videí. Chcete-li se dozvědět více

Vaše zpětná vazba na rajče Sumo a doplňky k popisu pomohou mnoha zahradníkům objektivněji zhodnotit tuto odrůdu a rozhodnout se, zda ji zasadit nebo ne.

Jedná se o přírodní odrůdu rajčat. Proto doporučujeme odebrat semena ze zralého plodu a použít je k výsadbě v následujících sezónách.

Recenze o této odrůdě rajčat

Alena Moiseeva, Tyumen, 56 let
Můj přehled mých zkušeností s pěstováním rajčat Sumo v Ťumeni ve skleníku, na ulici, na otevřeném prostranství v Moskevské oblasti, na Sibiři v Ťumeni, v Moskevské oblasti ve skleníku, sklizeň byla obrovská! Všechny mé recenze se týkají pěstování zeleniny, lesních plodů, ovoce, květin, hub na venkově, na zahradě a v sadu. Připojte se ke skupinám na VK. Přijďte navštívit můj web. Můj blog Pěstujeme rajčata sumo v našem skleníku.

Julia Achmetova, Omsk, 47 let
Rajče bylo zasazeno koncem května. Koncem srpna byla rajčata k jídlu. Plody jsou jako skutečné sumos! Výška rostliny je více než metr. Po celou sezónu rajčata neonemocněla a bohatě plodila. Rajčata jsou chutná, nízkosemenná, masitá, sladká, s kyselostí. Velmi dobré pro konzervaci. Při vaření si rajčata zachovávají svůj vzhled a nepraskají. Budou zpívat i v chladném létě. Na této fotce jste označili maximální počet přátel (64).

Damir Lukmanov, Ufa, 41 let
Tuto odrůdu rajčat pěstuji v jižním a středním Rusku. Produktivní, odolný vůči chorobám, nenáročný. Popis odrůdy rajčat Scarlet sails: Odrůda je střední sezóna, plodit začíná 90. – 95. den po plném vyklíčení. Určitá, výška rostliny 90 – 100 cm. Plody jsou velké nebo středně gramové, mírně žebernaté, husté, masité, šťavnaté a sladké, střední velikosti.

Julia Gorshkova, Rjazaň, 51 let
V roce 2011 jsem se rozhodl začít pěstovat rajčata ve volné půdě. Koupila jsem semena odrůd White Naliv a Sumo. Zasadil jsem je vedle sebe, s rozestupem 20-25 cm.V prvním roce mi rajčata neplodila, přestože byla zasazena do stejné jamky. Pomyslel jsem si: Musím mít nějakou špatnou odrůdu. Ale další léto jsem dostal první plody z těchto dvou odrůd. Celé léto jsem je zaléval a pak dozrály. Byly malé, ale chutné. Ze všech semínek mi chutnala nejvíc

Anton Shishkin, Omsk, 69 let
Jak jsem zasadil rajče sumo. Pěstování rajčat v otevřeném terénu v Omsku. Moje recenze Sumo rajčat Sumo rajčata na naší zahradě byla vysazena začátkem května. Semena rajčat sumo byla zakoupena v obchodě se semeny rajčat. Tomato Hybrid rajčat Sumo F1. Puzatik rajče a na zavařování. Hybrid rajčete sumo byl vyšlechtěn holandskou společností Baker Botanicals, která

Vova Kozlov, Ťumeň, 55 let
Sumo rajče má velkou váhu, dá se použít na saláty a seamety. Pokud chcete získat vysoce kvalitní ovoce, musíte se předem připravit na setí semen. Chcete-li to provést, měli byste si zakoupit vysoce kvalitní semena, která byla získána ze zdravých, produktivních keřů. Při správné péči začínají rajčata plodit tři měsíce po výsevu.

READ
Stínomilné trvalky kvetoucí celé léto

Kirill Bezrukov, Uljanovsk, 61 let
Rajče Sumo se objevilo na trhu relativně nedávno. Oblíbilo si ho mnoho zahradníků. Letos jsme se rozhodli, že ji zkusíme vypěstovat sami v Uljanovsku. Na fórech píšou, že jeho výtěžnost je dost vysoká. Produktivita: v otevřeném terénu – až 5 kg z každého keře (přibližně), ve skleníku – od 8 do 10 kg (opět přibližně). Tato rajčata jsme loni pěstovali výhradně ve skleníku! Tohle byl náš debut.

Pavel Sokolov, Bělgorod, 67 let
Rajče Rajče Sumo je středně raná, neurčitá (s neomezeným růstem větví) odrůda. Rostliny odrůdy Sumo lze pěstovat jak ve skleníku, tak na otevřeném poli. V době naší recenze, v OG, byly plody již zralé a sbírané z keře. Plody dozrávají 110-120 dní po vzejití. Keře jsou středně velké, jejichž výška dosahuje 2 metry. Listy jsou velké a jasně zelené. Hrozen je jednoduchý, skládá se ze 3-6 plodů.

Podobné odrůdy rajčat

Tomato Handbag: recenze, fotografie, výtěžnost, popis a vlastnosti

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:27

Polosezónní, neurčitá, produktivní odrůda rajčat pro skleníky. Keř je středně olistěný, vysoký až 1 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina vytvořena v 8 a 1 stoncích. List tohoto rajčete je velký, zelený. Květenství je jednoduché. Základní .

Tomato Bag: popis odrůdy, recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:28

Středoroční, vysoká, produktivní, velkoplodá odrůda rajčat. Ve středním pruhu se doporučuje pěstovat ve skleníku. Keř neurčitého typu, až 2 metry vysoký. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina vytvořena v 1 a 2 stoncích. Základní.

Tomato Superbomba: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:29

Mezisezónní, determinantní, velkoplodá odrůda rajčat ze sibiřského výběru. Doporučeno pro pěstování na otevřeném prostranství a ve sklenících. Výška keře je až 1 metru ve skleníku a až 5 metr na volném prostranství. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepšího výsledku bylo dosaženo při formování keře.

Tomato Supergonets: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:30

Středně raná, determinantní, nenáročná odrůda rajčat do otevřeného terénu. Nepostradatelné pro regiony s chladným létem a častými srážkami. Keř je kompaktní, 0-5 metru vysoký, což nevyžaduje podvazek k podpěře a sevření. Základní vlastnosti ovoce.

Tomato Supermodel: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:31

Středně raná, podměrečná, determinantní odrůda karpálního rajčat altajského šlechtění pro otevřenou půdu. Keř je kompaktní, až 70 cm vysoký, vyžaduje podvazek k podpěře a sevření až k prvnímu kartáči. Nejlepšího výsledku bylo dosaženo, když byla rostlina formována do 2-3 stonků. Základní vlastnosti ovoce.

Tomato Superprise: recenze, fotografie, výnos, popis a vlastnosti

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:32

Brzy zralý (85-88 dní od vyklíčení do plodu), determinovaný, podměrečný hybrid rajčat pro volné půdy a filmové úkryty. Keř je středně olistěný, ve výfukových plynech vysoký 50-70 cm, ve skleníku až 1 metru. Středně velký list, zelený. Květenství je jednoduché. Při pěstování venku rostou.

Tomato Supersteak: recenze, fotografie, výtěžnost

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:33

Střední sezóna (110-115 dní od vyklíčení), neurčitá (s neomezeným růstem), hybrid vysokých rajčat pro skleníky. Hlavní vlastnosti plodů Plody jsou krásné, velké, ve fázi zralosti červené barvy, váží až 400 gramů, neobvykle chutné a sladké. Tato rajčata jsou dobrá na čerstvý pot.

Tomato Sojuz 8: recenze, výtěžnost fotografií

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:36

Brzy zralý, středně velký, vysoce výnosný hybrid rajčat pro otevřené půdy a skleníky. Doba od klíčení do začátku zrání je 102-117 dní. Keř určitého typu, mohutný, silně větvený, 70-100 cm vysoký.Vyžaduje obvaz na oporu a zaštípnutí. V OG se rostlina tvoří až do prvního c.

Tomato Spasskaya Tower: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:36

Střední sezóna, produktivní, středně velký hybrid. Ve středním pruhu se doporučuje pěstovat ve skleníku. Keř vysoký až 1 metru, vyžadující podvazek k podpěře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina formována do 5 stonků. Při tomto způsobu pěstování se jako druhý stonek používá průsmyk.

READ
Prasata Yorkshire: vlastnosti, fotografie, recenze o plemeni

Tomato Spencer: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 02:37

Mezisezónní, neurčitá, karpální odrůda rajčat. Doporučeno pro pěstování ve skleníku ve středním pruhu a na otevřeném prostranství – v jižních oblastech. Keř je středně olistěný, až 2 metry vysoký. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepšího výsledku se dosáhne při formování keře v 1-2.

Popis a charakteristika rajčatového Sumo, recenze, fotografie

Středněsezónní, vysoká, velkoplodá odrůda rajčat z USA. Původní název je Sumo. Ve středním pásmu doporučujeme pěstovat ve skleníku.

Keř neurčitého typu, výška ve skleníku 1-7 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při formování keře v 1 stonku.

V tomto případě jsou spodní nevlastní děti odstraněny, zatímco horní a boční zůstávají. Můžete očekávat více ovoce, pokud neopustíte nevlastní syny. V otevřeném terénu je žádoucí vytvořit 2 stonky a odstranit všechny nevlastní děti, přičemž nad každým květenstvím ponechat 1-2 listy. Na rostlině byste neměli nechat více než 30 listů. Rostlina reaguje na kapkovou zálivku.

V roce 2017 bylo rajče Sumo zařazeno do Státního rejstříku Ruské federace pro pěstování ve sklenících a pod filmovými kryty.

Hlavní vlastnosti ovoce

Plody jsou krásné steaky s velkým žebrováním u stopky, ve zralosti růžovočervené, váží až 800 gramů, masité, výborné vyvážené chuti. Tato rajčata jsou vhodná do čerstvých salátů, šťáv, omáček, domácí kuchyně.

Zrání těchto rajčat se časově prodlužuje. Během srpna lze sklízet několik plodin. Venkovní pěstování vyžaduje úrodné půdy. K získání rané sklizně se používá technologie sadby. Výsev se provádí začátkem dubna v květináčích, poté se sazenice přesadí do země. Doporučená vzdálenost mezi rostlinami je 60 cm.Semena se zpracovávají a klíčí 10-15 dní před výsevem. Odrůda je vysoce výnosná, odolná vůči chorobám.

Produktivita odrůdy rajčat Sumo: až 4 kg plodů z 5 rostliny (při dodržení zemědělských postupů, zálivky a hnojení).

Vlastnosti pěstování, výsadby a péče

Semena této odrůdy rajčat pro sazenice doporučujeme zasít 60-65 dní před zamýšlenou výsadbou do země. Potápěčské sazenice – ve fázi dvou nebo tří pravých listů. Při výsadbě sazenic na trvalém místě na 1 m3. metr pozemku místo ne více než XNUMX rostliny.

Odrůdy lilku Sibiryak se pěstují hlavně v sazenicích. Výsev semen pro sazenice se provádí 50-60 dní před výsadbou sazenic na trvalé místo. Sazenice potřebují především pravidelnou a vydatnou zálivku. Ve fázi 3-4 pravých listů se sazenice potápějí. 7-10 dní před výsadbou na trvalém místě jsou sazenice vytvrzeny. Lilky preferují neutrální, dobře propustnou půdu a slunné stanoviště chráněné před větry.

Při pěstování rajčat ve skleníku také doporučujeme použít mulčování. Mezi keře rajčat rozprostřete seno, slámu nebo mírně vysušenou trávu vrstvou 5–7 cm a zakryjte veškerou otevřenou půdu. To pomáhá udržet vlhkost v půdě a také zabraňuje růstu plevele. Nejdůležitější však je, že vlhkost ve skleníku s mulčovanými záhony je mnohem nižší, což znamená, že zde nejsou příznivé podmínky pro rozvoj plísně.

A zde je další důležitý faktor, na který z nějakého důvodu často zapomínáme. Ve sklenících jsou rajčata téměř vždy napadena plísní. Proto, aby byly plody zdravé, je nutné provádět preventivní ošetření keřů proti plísni pozdní. K tomu se nejlépe hodí droga Maxim nebo Abiga Peak. Postřik tímto prostředkem by se měl opakovat po 10-15 dnech. Pokud se tak nestane, existuje vysoká pravděpodobnost infekce rajčat touto chorobou.

Pokud jste pěstovali rajčata Sumo, napište, zda vám chutnala nebo ne. Jaká byla výtěžnost a chuť ovoce ve vašich podmínkách? Jak hodnotíte odolnost tohoto rajčete vůči chorobám, ohodnoťte jeho chuť. Pokud je to možné, připojte fotografii své sklizně. Děkuji!

READ
Charakteristika vysoce produktivní odrůdy jahod Bereginya: popis a recenze

Nelíbilo se mi to, na můj vkus moc sladké, na mě moc cukru, moc šťávy. Plody jsou středně velké, ne velké, ale ne malé, ale střední. Vše je vidět na fotce. Bohužel jsem plody vzal pozdě, jelikož na lodžii není místo. A teď, když už je teplo, nevím, jestli to mám sundat.

Vaše zpětná vazba na rajče Sumo a doplňky k popisu pomohou mnoha zahradníkům objektivněji zhodnotit tuto odrůdu a rozhodnout se, zda ji zasadit nebo ne.

Jedná se o přírodní odrůdu rajčat. Proto doporučujeme odebrat semena ze zralého plodu a použít je k výsadbě v následujících sezónách.

Popis odrůdy rajčat Sumo: determinantní odrůda střední sezóny, začíná plodit 110.-115. den po vzejití. Zrání plodů je přátelské. Keř 60-70 cm vysoký.V kartáči se tvoří 4-6 plodů. Plody jsou plocho kulaté, červené, hladké. Dužnina je hustá, masitá, sladká s kyselostí, velmi chutná.

Recenze o této odrůdě rajčat

Ira Alekseeva, Veliky Novgorod, 45 let
Velmi často od klientů slýchám, že semena rajčat neklíčí, ale tento problém se řeší. Při výsevu sazenic musíte dodržovat řadu pravidel, která zvýší šanci na vyklíčení semen rajčat: 1. Před výsevem se semena namočí na 30 minut do růžového roztoku manganistanu draselného. 2. Poté semena namočte na 12 hodin do roztoku Epin Extra, 1 litr vody na 1 lžičku. s kopcem. Poté omyjte a osušte.

Olya Kuzněcovová, Chabarovsk, 54 let
Recenze Tak přišlo to pravé jarní počasí a s ním i touha potěšit se zase rajčaty. Loni v Chabarovsku dozrály do konce srpna, letos jsem se rozhodl, že nebudu tak dlouho čekat a rovnou se pustím do pěstování rajčat na parapetu. Samozřejmě jsem si chtěl doma vypěstovat nejen chutná, ale i krásná rajčata. Výběr odrůdy rajčat byl poměrně náročný, chtěl jsem získat dobrou úrodu a zároveň, aby odrůda nezklamala svou chutí.

Tyoma Maslov, Krasnojarsk, 61 let
Na jihu regionu, kde žiji, je pěstování rajčat jednou z hlavních činností. Mám skleník, ve kterém pěstuji tuto odrůdu ve skleníkových podmínkách a ve svém bytě. Pěstování rajčat uvnitř má řadu výhod: sazenice jsou vždy čerstvé a nepřerostou; v místnosti je vytvořeno mikroklima, které umožňuje pěstovat rajčata na otevřeném prostranství i v zimě. Semena sázím do sazenic, které jsou ve skleníku od konce února, začátku března.

Valentin Borisov, Nižnij Novgorod, 46 let
Rozmanitost je králem trhu! Letos jsem na trhu koupil několik keřů rajčete King of the Market a rozhodl jsem se je zkusit vypěstovat na svém dvorku. Vysazeno ve dvou řadách jak ve skleníku, tak na otevřeném poli. Jedná se o jednu z odrůd, která je vhodná pro pěstování ve filmových sklenících. Keř u Krále trhu je jednoznačný, asi 50 cm vysoký, Plody jsou ploché kulaté, červené s mírným žebrováním.

Alexander Kuzin, Krasnodar, 46 let
Moje recenze na velkoplodé rajče Sumo je pro nás neobvyklým řešením – semínka byla zakoupena. Pěstujeme velmi velká rajčata, ale ne v takovém množství jako dříve. A teď mám v rukou semínka tohoto úžasného rajčete. A ze stejné řady mám i další odrůdu – rajskou Botva, moc chutná, ale zbylo jich málo. Letos jsem na zkoušku zasadil semínka velkoplodých rajčat. Tato semínka mi poslal Alexey Babin, za což mu moc děkuji. Sklizeň rajčat!

Vlad Jakovlev, Astrachaň, 67 let
Moc se mi líbila ta rozmanitost. Sazenice se nevytahují, jak se to obvykle stává z nedostatku světla nebo tepla, ale rostou silné a mohutné. Rajčata jsou hutná, masitá, šťavnatá. Chuť je bohatá, sladká, bez kyselosti. Je radost růst. Jsou to nejlepší velkoplodá rajčata na zavařování a já je úplně použila. Do salátů jsou také velmi chutné a aromatické. A jen jíst je taky super, letos bude další úroda.

Valeria Koroleva, Tyumen, 59 let
Popis odrůdy: Rajčata pro Sibiř, Ural a pro otevřené půdy a skleníkové podmínky. Odrůda je střední sezóna. Keř je neurčitý, do 2,5 metru. Na nevlastních synech se tvoří hodně nevlastních synů, proto keř špatně snáší horké počasí. Rajčata pěstuji v polykarbonátovém skleníku. Abyste vypěstovali dobrou úrodu, musíte si pamatovat: 1. Sazenice zasaďte nejpozději do 10. května. 2. Rostliny zalévejte každé 2 dny, ráno a večer. 3. Jednou týdně krmte roztokem divizny 1:10.

READ
Odrůda rajčat Ildi

Arman Baranov, Astrachaň, 43 let
Tuto odrůdu rajčat opravdu miluji, je velmi chutná a poměrně velká. Koncem června ji již pěstuji ve skleníku. Jakmile se země zahřeje, zasadím rajčata ven, a když hrozba mrazu pomine, do skleníku. Pro vypěstování velkých plodů je nutné dodržovat střídání plodin – tedy po záhonech rajčat nesázet další plodiny. Pokud máte možnost pěstovat rajčata venku, určitě je tam zasaďte, rajčata totiž milují teplo.

Alexander Petrov, Veliky Novgorod, 56 let
Velkoplodá rajčata pěstujeme již druhým rokem. Všiml jsem si, že nemají rádi teplo. Ale ve stínu se cítí dobře. Letos jsem poprvé zasadil velkoplodé rajče s názvem Sumo. Je prostě úžasný! Už jsem dostal svou sklizeň, je velmi potěšen. Ale to je jen začátek, protože chci získat ještě více rajčat. Doporučuji zkusit vysadit velkoplodé odrůdy rajčat.

Valentina Ivanova, Veliky Novgorod, 52 let
Už jsem vám řekl, že letos mi ve skleníku roste 10 keřů rajčat. Zasadil jsem jim 2 keře na sazenice. Všechny jsou vypěstovány ze semínek, které jsem na doporučení prodejce koupil v obchodě Seeds. V důsledku toho se ukázalo, že moje rajčata mají jinou velikost. Ale podle mého názoru všechny chutnaly nejlépe v okolí! Tak jsem se rozhodl neexperimentovat.

Bude vás to zajímat

Awesome Tomato Handbag: recenze, fotografie, produktivita, popis a vlastnosti, zemědělská technika

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a charakteristika rajčete Handbag, recenze, fotografie Mezisezónní, neurčitá, produktivní odrůda rajčat pro skleníky. Keř je středně listnatý, vysoký až 1 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při formování rostliny s 8 nebo 1 stonky. Tento list má

Greenhouse Tomato Bag: popis odrůdy, recenze, fotografie, výnos, vlastnosti zemědělské techniky

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a vlastnosti pytlíkových rajčat, recenze, fotografie Středoroční, vysoká, produktivní, velkoplodá odrůda rajčat. Ve středním pásmu se doporučuje pěstovat ve skleníku. Keř neurčitého typu, až 2 metry vysoký. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepší výsledky semi.

Superbomba Tomato Review: recenze, fotografie, výnos, pěstitelské funkce

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a charakteristika rajčat Superbomba, recenze, fotografie Mezisezónní, determinantní, velkoplodá odrůda rajčat sibiřského výběru. Doporučeno pro pěstování na otevřeném prostranství a ve sklenících. Výška keře je až 1 metru ve skleníku a až 5 metr na volném prostranství. Vyžaduje podvazek k podpoře a nevlastnímu synovi.

Good Tomato Supergonets: recenze, fotografie, produktivita, tipy

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a vlastnosti rajčat Supergonets, recenze, fotografie Středně raná, determinantní, nenáročná odrůda rajčat pro otevřenou půdu. Nepostradatelné pro regiony s chladným létem a častými srážkami. Keř je kompaktní, 0-5 metru vysoký, což nevyžaduje podvazek k podpěře a sevření. Základní kvalita.

NOVÝ! Rajčatová supermodelka: recenze, fotografie, výnos, pěstitelské funkce

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a charakteristika rajčete Supermodel, recenze, fotografie Středně raná, nízko rostoucí, determinantní odrůda rajčete altajského výběru pro otevřenou půdu. Keř je kompaktní, až 70 cm vysoký, vyžaduje přivázání k podpěře a zaštípnutí až k prvnímu kartáčku. Nejlepšího výsledku bylo dosaženo při tvarování.

Stepson Tomato Superprise: recenze, fotografie, výnos, popis a vlastnosti, pěstitelské vlastnosti

Zveřejněno: 18. října 2021, 10:17

Popis a vlastnosti rajčete Superprise F1, recenze, fotografie Brzy zralé (85-88 dní od vyklíčení po plodování), determinant, podměrečný hybrid rajčat pro otevřené půdy a filmové úkryty. Keř je středně listnatý, ve skleníku vysoký 50-70 cm, ve skleníku až 1 metru. Středně velký list, zelený.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: