Moje sladké rajče: recenze, fotografie, výnos

Brzy zrání (90-95 dní od vyklíčení do zralosti), velkoplodý, determinantní, podměrečný hybrid rajčat. Doporučeno pro pěstování v otevřeném terénu a filmových krytech.

Rostlina je neurčitá, vysoká až 1 m. Plody jsou zarovnané, kulaté zubaté, váží 120-150 g, v řezu červenovínové. Dužnina je šťavnatá, jemná, sladká, voňavá, hladká, hustá. Je vysoce odolná proti plísni, dobře snáší sucho. Doporučeno pro čerstvou spotřebu a pro konzervaci. Rané zrání (90-100 dní od výsevu do dozrání), vysoký, detailní hybrid středně raného zrání (110-115 dní). Plody 40-45 cm v průměru, válcovité, odolné vůči hlavním chorobám. 2-3 roky po vyklíčení dává plné plody. Produktivita až 7 kg na keř. Vynikající pro pěstování v otevřené a chráněné půdě. Odolná vůči fytonové odolnosti semen, za příznivých povětrnostních podmínek ji lze skladovat na zemi až 3-7 měsíců. Rajčata dobré chuti, zralá. Hmotnost plodu 9-130 g, kulatý tvar, jasně červená, dužina červená, hustá. .. Přečíst více 160-2015-06 03: 06: 51 K dispozici Skleníková rostlina Harvest-Zolotaya Niva prodává sazenice jahod do distribuční sítě v širokém sortimentu. V závislosti na povětrnostních podmínkách můžete vysadit sazenice od 25 do 70 odrůd. Každé poupě jahod pokládáme zvlášť, aby byly při výsadbě rovnoměrně rozmístěny. .. Přečtěte si více

Keř až 50 cm vysoký, vyžadující podvazek k podpěře a částečné zaštípnutí.

Ovoce Charakteristika

Plody jsou velké, plochě kulaté, ve fázi zralosti sytě červené barvy, váží 150-250 gramů, masité, výborné (u hybridu) chuti. Není náchylný k praskání. Tato rajčata jsou vhodná jak pro čerstvou spotřebu, tak pro zpracování na rajčatové produkty.

1. Marťan Antonovka Středně raná odrůda. Hmotnost ovoce do 25 g. Kůže žlutooranžová. Dužnina je jasně červená, sladká a kyselá. Dobré pro domácí vaření. Voňavá odrůda s dobře vyzrálými plody. Náročná odrůda s vysokým výnosovým potenciálem. Užitečné vlastnosti: Vitamín C, beta-karoten, rutin, minerální látky, mangan, hořčík, železo, křemík, sodík, vápník, chlór. Kořeny obsahují fosfor, markazit, železo. Vlastnosti: Antonovka vulgaris je vhodná pro čerstvou spotřebu a zpracování. Doporučená místa pěstování: okenní parapet, lodžie, zahrada. Průměrný výnos na keř je 150-200 kg. Plody jsou dobré pro vytápění místností. Nádherná odrůda! Spousta užitečných funkcí. Má výrazné oranžové, velmi krásné plody s hustou tmavě červenou slupkou. Při plném rozvinutí je ve vrcholové a střední části plodu vidět vínově červené jádro. Fazole jsou velké a husté. Barva plodů je krémová až tmavě zelená. Není vůbec žádná dužina. Pevnost dužiny je dobrá. List je velký, tmavě červený, se střídajícími se širokými světle žlutými pruhy. Listy jsou šťavnaté. Otevírá se směrem k jasnému slunci. Jak zasadit, jak pěstovat? Přistání: v březnu pro sazenice, do konce dubna v otevřeném terénu. Vzdálenost mezi sazenicemi je 1-1 m. Péče: pravidelná zálivka, kypření půdy, odstraňování plevele, mulčování kolem keřů a kolem mladých výhonků. Přečtěte si zbytek tohoto příspěvku ru“, komentář k odkazu

Hybrid je odolný vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám a hlavním chorobám rajčat.

Výhody: kombinace rané zralosti a velkoplodosti, vynikající obchodní vlastnosti plodů.

Zvláštnosti pěstování

Výsev semen tohoto rajčete pro sazenice se provádí 55-60 dní před výsadbou do země. Při výsadbě sazenic na trvalém místě na 1 m5. m umístit až XNUMX rostlin.

Hybridní odrůda kulatého tvaru. Listy jsou husté, stálezelené. Odrůda je fotofilní a náročná na teplo. Nejlépe se pěstuje na otevřeném, dobře osvětleném místě. Recenze a komentáře (0) Napsat recenzi × Nádherná rozmanitost! Host 21. 10. 2014 23: 33 Tak dobrou úrodu jsem nečekal! Ukázat 1 další recenzi Tato jasně zelená zeleň se silnou vůní přitahuje opylující hmyz. Vypěstovat si ze semínek různé druhy rajčat je velmi jednoduché.Vytoužený rajčatový náramek je velmi jednoduchý – semínka je potřeba zasít koncem března začátkem dubna do dobře osvětlené místnosti. Protože semena vydrží pouze jeden rok, měla by být zaseta začátkem března. Výhonky se objevují rychle, po několika dnech. Z plodů rajčatového náramku se získává lahodná rajčatová šťáva a nezávislé občerstvení. Pro tuto chuť jsou rajčata ceněna jak ve vaření, tak v lidovém léčitelství.

READ
Krycí materiál po zimě odstraňujeme: základní pravidla

Pokud jste pěstovali rajčata Sweet my F1, napište prosím o výnosu a chuti plodů ve vašich klimatických podmínkách? Jak hodnotíte odolnost tohoto rajčete vůči chorobám? Pokud je to možné, připojte fotografii celého keře nebo jednotlivých vámi vypěstovaných plodů.

Nechte všechny záznamy s adresami vašich deníků. Pomozte dalším milovníkům sladkých rajčat vypěstovat dobré ovoce a prodloužit jim život. Kliknutím na tlačítko Registrovat potvrzujete svůj souhlas s podmínkami uživatelské smlouvy. Děkujeme vám za registraci. Na vámi uvedenou adresu byl zaslán dopis s pokyny, po kterém budete moci dokončit registraci a používat služby webu pro registrované uživatele. Pokud jste z toho či onoho důvodu neobdrželi potvrzení o registraci během několika málo minut dní, napište nám: info@supersadovnik. cs Pokyny pro změnu hesla byly zaslány na e-mailovou adresu, kterou jste uvedli při registraci. Účet spojený se zadanou e-mailovou adresou ještě nebyl aktivován. Na tuto adresu byl zaslán e-mail s důvody změny hesla. Pozornost! Aby portál správně fungoval, musí být povolen JavaScript. JavaScript je standardní programovací jazyk, který lze zahrnout do webových stránek, aby poskytoval funkčnost a interaktivní funkce. Chcete-li zobrazit funkce webu, klikněte na odkaz. Podpora a rozvoj portálu – Intaro

Vaše recenze na mé sladké rajče a doplňky k popisu pomohou mnoha zahradníkům objektivně zhodnotit tento hybrid a rozhodnout se, zda jej zasadit nebo ne.

Recenze o této odrůdě rajčat

Ivan Sobolev, Stavropol, 67 let
Pokud si chcete vypěstovat semena sami, pak jste tady. Video Moje recenze na pěstování Jak pěstovat sladkou papriku doma? Dozvíte se o vlastnostech pepře a naučíte se ho pěstovat doma. Pěstování Pěstování papriky doma je poměrně problematické podnikání, které vyžaduje určité znalosti a dovednosti. A přesto vědět, jak pěstovat Pěstování sazenic v rašelinových tabletách a bez nich. co je lepší? Jakou úrodu přinese?

Alexander Shvetsov, Chabarovsk, 59 let
Obchod Zelenina Ovoce str. Leningradskaya, 8 Moje recenze pěstování rajčete My sweet. Moje sladké rajče bylo mezi prvními pěstovanými ve skleníku. Byl to můj první pokus o pěstování ve skleníku, hodně jsem se bál, že poroste hůř než ve volné půdě. Rajče bylo ale velmi vděčné a nezklamalo. Tato odrůda má několik jasných barev, včetně karmínové a tmavě fialové. Na keři vypadá moc hezky. Keř je silný s hustými výhonky, s hustým olistěním.

Alexander Mitin, Tula, 53 let
Moje sladké rajče Jak získat dobrou úrodu rajčat? Samozřejmě je třeba zvážit odrůdu a způsob jejího pěstování. Ne každý ví, že pro získání úrody musíte splnit určité podmínky. Nejprve musíte vypěstovat dobrá semena. Můžete si je koupit od zkušených zahradníků, nebo si můžete semena sbírat a třídit. Semena si můžete objednat u dodavatele, který je sám pěstuje. K dnešnímu dni existuje na internetu obrovské množství takových dodavatelů.

READ
Výstavba rybníka na místě vlastníma rukama

Kostya Kulikov, Moskva, 59 let
My Sweet Tomato – popis odrůdy, pěstování a péče. Odrůda rajčat Sweet Moy byla vyšlechtěna v roce 2015 šlechtitelem S. N. Smirnova, odrůda je zařazena do Státního registru Ruské federace. Charakteristika Keř určitého typu s výškou 150-180 cm, střední velikosti, střední olistění. Listy jsou zelené. Štětec je jednoduchý bez podvazku, s 6-8 plody. Plody jsou plocho kulaté, hladké, středně žebernaté, červené, o hmotnosti 30-40 g. Dužnina je červená, šťavnatá, sladká, s vysokým obsahem sušiny.

Dima Pavlov, Rostov na Donu, 67 let
Výnos a vlastnosti rajčete My sweet. Tomato Sweet, my sweet – charakteristika odrůdy a popis rostliny Sweet and Sweet Moje rajčata jsou neurčité odrůdy, které patří do skupiny pozdního zrání. Mezi jejich hlavní přednosti patří vysoký výnos (až 5 kg na 1 m150), velkoplodost, výborná chuť a atraktivní vzhled plodů. Rostliny až do výšky 300 cm jsou schopny tvořit obrovské množství plodů, jejichž hmotnost dosahuje 400-XNUMX g.

Oleg Spiridonov, Soči, 47 let
Velmi podrobné a přehledné. Sladké rajče (krátká doba zrání), výběrová odrůda VNIISSOK. Odrůda je zařazena do Státního rejstříku Ruské federace pro oblast Severního Kavkazu pro pěstování v otevřeném terénu v zóně nestabilní vlhkosti. Rostliny neurčitého typu, střední výšky, s krátkými internodii. List je obyčejný, tmavě zelený, středně členitý, mírně pýřitý. Květenství je jednoduché.

Dima Zakharov, Veliky Novgorod, 60 let
Dva roky pěstuji ve skleníku, každý rok měním místo přistání. Rostlina není náladová, při dobré péči bohatě plodí. Na zimu přikrývám slámou. Rajčata jsou vynikající, velmi sladká, dužina je masitá, sladká. Plody jsou hladké, krásné, červené barvy, s hustou slupkou. Na řezu je dužnina šťavnatá, bez zrnitosti. Odrůda je raná, dozrává za 90-100 dní.

Lilia Titova, Kaliningrad, 45 let
Semena těchto rajčat mi poslal mladý, ale velmi zodpovědný a seriózní člověk. Pěstoval jsem sazenice a v OG (na ulici) rajčata normálně začala růst a plodit. Něco je ale letos s počasím špatně. A ke konci plodování nebyla rajčata příliš chutná. Jaký by mohl být důvod? Snad neonemocněli, protože mám vlastní boláky.

Podobné odrůdy rajčat

Tomato Sweet kiss: popis odrůdy, recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:09

Středně velká, vysoce výnosná odrůda cherry rajčat v polovině sezóny pro skleníky a otevřenou půdu. Vyšlechtěno sibiřskými chovateli. Keř s výškou 0-8 metru ve výfukových plynech, ve skleníku – až 1 metru. Vyžaduje to přivázání k podpěře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina vytvořena ve 1 a 5 lžících.

Rajče sladký zázrak: recenze, fotografie, výnos, popis a vlastnosti

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:12

Střední sezóna, neurčitá, vysoká odrůda rajčat pro skleníky. Keř až 1 metru vysoký, list obvyklého typu. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při formování ve 8 kmenech. Základní vlastnosti ovoce.

Tomato Sweet Solano: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:12

Původní název odrůdy je AAA Sweet Solano. Středně sezonní, vysoce výnosná středně velká odrůda vyšlechtěná Bradem Gatesem (USA). Ve skleníku je výška keře 1 – 3 metru, ve volné půdě je nižší. Nejlepší je tvořit 1-4 stonky. .

Tomato Sweets of Virginia: fotografie, recenze, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:13

Původní název odrůdy je Virginia Sweets. Střední sezóna, neurčitá, vzácná odrůda. Ve středním pruhu se doporučuje pěstovat toto rajče ve skleníku. Keř je středně olistěný, ve skleníku až 2 metry vysoký, ve volné půdě až 1 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nehet.

READ
Kompostovací box pro kutily: možnosti výroby nádob, výkresy s rozměry a fázemi práce

Tomato Slastena: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:14

Brzy zralá, semideterminantní, produktivní odrůda rajčat pro otevřenou půdu a skleníky. Keř vysoký 1 metru ve skleníku, ve výfukových plynech pod ním. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina vytvořena ve 5 a 2 stoncích. Odrůda rajčat Slastena je zařazena do Státního rejstříku Ruské federace podle.

Tomato Tears of the Dragon: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:14

Středně velká odrůda žlutoplodých rajčat pro skleníky a otevřené půdy. Keř vysoký až 1 metru, vyžadující podvazek k podpěře a sevření. Nejlepších výsledků bylo dosaženo, když byla rostlina vytvořena ve 5 a 2 stoncích. Základní vlastnosti ovoce.

Rajčatová stezka létajícího draka: recenze, fotografie, výnos

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:15

Střední sezóna, neurčitá, produktivní odrůda rajčat čínského výběru. Doporučeno pro pěstování ve sklenících a na otevřeném prostranství. Výška keře je až 1 metru, nutný je podvazek k podpěře a zaštípnutí. Pro dosažení největšího výnosu je nejlepší vytvořit rostlinu ve 8-3 stélách. Charakteristická p.

Tomato Blue Apple: popis odrůdy, recenze, fotografie

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:16

Nejvyšší obsah antioxidantů! Vysoce výnosná, odolná vůči stresu a nemocem, velmi dekorativní odrůda rajčat. Keře jsou mohutné, odolné, 1-6 metru vysoké. Doporučujeme formovat rostliny ve 1-8 stoncích. Hlavní vlastnosti ovoce.

Tomato Blue chocolate: popis odrůdy, recenze, fotografie

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:18

Původní název odrůdy je Blue Chocolate. Neurčitá, vysoká, střední sezóna, produktivní odrůda rajčat. Doporučuje se pro pěstování v otevřeném terénu a sklenících. Výška keře až 1 metru. Vyžaduje podvazek k podpoře a sevření. Nejlepší výsledek je, když se rostlina vytvoří za 8-3 s.

Tomato Blue ananas: popis a vlastnosti odrůdy, recenze

Zveřejněno: 17. září 2021, 06:19

Původní název odrůdy je Ananas Blue, vyšlechtěný v Belgii José Antoinem v roce 2012. Jedním z rodičů této odrůdy je vzácné modré rajče OSU Blue. Střední sezóna, vysoká, vzácná exotická odrůda rajčat. Ve středním pruhu se doporučuje pěstovat ve skleníku. Keř neurčitého ti.

: Nejsladší odrůdy rajčat

Každý zahradník rajčat má své vlastní chuťové preference. Někdo má rád rajčata s mírnou kyselostí, někdo upřednostňuje bohatou kyselou sladkou chuť svého oblíbeného ovoce, ale sladká rajčata – „med“ a „cukr“ – jsou stále nejvíce obdivovateli.

Důležité věci tohoto týdne

Oblast jižní Moskvy, 33 týdnů

Sladké odrůdy rajčat lze pěstovat v jakémkoli regionu – hlavní věcí je vybrat ty správné. A je lepší to udělat na základě podrobných popisů a recenzí zkušených zahradníků.

Redakce Ogorod.ru požádala sběratele odrůd rajčat, aby vybrali svá nejúspěšnější sladká rajčata.

Valentina Redko, sběratelka z Kurganu

druh sladké

Slastena – středně velká raná odrůda rajčat. Můj vedoucí ročního výnosu. Při tvarování ve skleníku ve 3-4 stoncích dává maximální výnos. Plody jsou červené, kulaté, váží 150-300 g a v prvních kartáčích je až půl kilogramu! Rajčata jsou masitá, dužnina cukrového typu „meloun“, šťavnatá, velmi sladká. Odrůda je velmi produktivní – plody rostou ve shlucích po 5-8 kusech. Lze pěstovat ve skleníku nebo na otevřeném poli.

po babičce

Babička je – vysoká středně raná odrůda. Keř se šíří. Tvorba ve skleníku 3 stonky. Plody jsou plocho kulaté, růžovočervené (vně červené, uvnitř růžové), o průměrné hmotnosti 300-400 g (první plody až 700 g), dužnaté. Dužnina je mastná, šťavnatá, velmi sladká. Kůže je tenká. Tato odrůda je ideální do salátů. Výnos je úžasný – v kartáči až 12 plodů, zarovnaných velikostí a tvarem. Dobře roste jak ve skleníku, tak na otevřeném poli.

READ
Odrůda meruněk Northern Triumph - popis, péče, výhody a nevýhody

odrůda melounu

vodní meloun (Watermelon, USA) – vysoká odrůda středně raného zrání. List bramborového typu. Plody jsou ploché kulaté karmínové barvy, o průměrné hmotnosti 300-400 g, masité, voňavé, velmi sladké. V plodech je málo semen. Chcete-li získat maximální výnos, musí být keř formován do 3 stonků s povinným dobrým podvazkem (protože kmeny se mohou pod tíhou plodiny zlomit) a maximálním odstraněním přebytečného listu. Tato odrůda je také mou každoroční jedničkou ve výnosu. Nejlépe roste ve skleníku.

Natalya Dryzhakova, sběratelka z Jaroslavli

Není žádným tajemstvím, že rajčata stejné odrůdy v různých letech pěstování se mohou lišit chutí. A to je způsobeno řadou faktorů, především použitou technologií pěstování, úrovní výživy, typem půdy a stupněm slunečního záření. A přesto ve větší míře chuť rajčat přímo závisí na příslušnosti k odrůdě!

Odrůdy, o kterých chci mluvit, pěstuji již velmi dlouho.

odrůda hovězího srdce

Již několik desetiletí je moje legendární stará sovětská odrůda nepřekonatelným lídrem. Bull’s Srdce. Tato odrůda, oblíbená v sovětských dobách a milovaná všemi zahradníky, zůstává dodnes oblíbená.

Toto rajče mám ve sbírce od roku 1983 a bez ohledu na to, v jakém roce je pěstuji, odrůda vždy potěší svým výnosem a jedinečnou sladkou chutí velkých srdčitých plodů.

Rostliny této odrůdy jsou vysoké, hustě olistěné, s velkými plody o hmotnosti 400-600 g. Rajčata s hustou šťavnatou dužinou, bohaté sladké chuti. Hodí se jak do salátů, tak k výrobě voňavých šťáv.

Je vhodnější pěstovat uvnitř s tvorbou rostlin v 1-2 stoncích. Každý ovocný kartáč je povinné svázat, aby nedošlo k jeho zlomení.

odrůda klobouků monomakh

Сорт Víčko Monomakh také z řady klasických sovětských odrůd – spolehlivých, časem prověřených a za všech povětrnostních podmínek.

Odrůda je vysoká, velmi produktivní, s velkými plody karmínové barvy. Dužnina ovoce je hustá, hustá textura, bohatá sladká chuť. Plody jsou vždy velké – do 500-600 g, v ostatních letech je to až 800-900 g.

V naší oblasti (Jaroslavlská oblast) vždy pěstuji v uzavřené zemi (p / c skleník) s tvorbou rostlin v 1-2 stoncích. Odrůda velmi dobře reaguje na dobrou péči, vyváženou výživu a přihnojování po celé vegetační období.

Veškerý jas chuti, bohatou sladkost lze cítit pouze v ovoci, které plně dozrálo na samotné rostlině, a nezrálo doma na parapetu.

Odrůda havajského ananasu

Z pomerančově plodných odrůd jmenuji svou oblíbenou jako jednu z lídrů ve sladkosti Havajský ananas (Havajský ananas). Je to starý oblíbenec mé sbírky, oceňuji ho pro neobvyklou broskvovou barvu ovoce, pro jemnou, sladkou, voňavou dužninu s převahou ovocných tónů.

Odrůda je vysoká, pěstuji ji vždy v interiéru s tvorbou rostlin ve 2 stoncích. Tvoří kartáče se 4-5 velkými plody o hmotnosti až 300-400 g. Dužnina uvnitř je dvoubarevná, šťavnatá, nejjemnější sladké chuti. Plody z rostliny sbírám, až když jsou plně zralé, pak si můžete plně vychutnat jedinečnou chuť těchto exotických rajčat.

A jak neobvykle krásně vypadají tyto rostliny ve skleníku, když na konci sezóny na každé z nich visí plně nabité kartáče s velkými plody jemné broskvové barvy!

spodní stupeň

Nemohu si pomoci, ale jmenovat další odrůdu s pomerančovými plody z této série – odrůdu Nizami (Nizami). Jedná se o starou rodinnou odrůdu z Gruzie, která mi byla představena na podzimní výstavě v roce 2013.

READ
Péče o zahradu

Odrůda je vysoká, střední sezóna, s elegantní strukturou keře. Stonky rostlin jsou tenké, ale dostatečně pevné, aby vydržely velké plody ve tvaru srdce o hmotnosti až 250–350 g každý. Ovocná dřeň ze série „olejová“, hustá, krájená jako hodinky, sladká, jasně bohatá chuť.

Odrůda nejlépe funguje při pěstování v interiéru (v našem klimatickém pásmu) a při formování rostlin do 2-3 stonků. Poděkuje vám za dobrou péči, správné zemědělské postupy a vyváženou výživu po celé vegetační období velkými sladkými jasně oranžovými plody.

Odrůda je každoročně zařazena do TOP-10 nejlepších sladkých odrůd a získala trvalé bydliště v mé sbírce.

Svetlana Filippova, sběratelka z Pjatigorsku

kultivar Maeryzol Meydzhyk

Nádherná odrůda rajčete, opravdová exotika – rajče Maerizol Magic (Maeryzol Meydzhyk, USA). Roste jak ve volné půdě, tak ve skleníku nebo skleníku. Výška keře je 1,5-1,7 m, listy jsou obyčejné, nevlastní syn slabě. Průměrná doba zrání.

Plody jsou velmi krásné, tvarem připomínají meruňky. Kůže je na dotek sametová, žlutooranžová s růžovou stranou. Průměrná hmotnost plodů je 60-100 g. Výnos je vysoký. Chuť je výborná – sladká, šťavnatá. Překvapte své sousedy, dopřejte jim takové rajče!

kultivar Polisch Linguisa

Další skvělá odrůda polština lingvistika (polská Linguisa, Polsko). Vynikající odrůda pro vnitřní i venkovní použití. Výška keře je 1,5-1,7 m, listy jsou obyčejné, nevlastní syn slabě. Doba zrání – 110-120 dní. Plody jsou červené, podlouhlé, až 12-16 cm, střední hustota. Vynikající pro čerstvou spotřebu, stejně jako pro přípravu těstovin, omáček, zavařování, sušení a mrazení.

V plodech je velmi málo semen, jedna dužnina, velmi dobrá vůně, sladká chuť. Odolné vůči změnám počasí a nemocem. Výnos je vysoký.

Odrůda La Cadero

Nová originální odrůda z Argentiny – La Cadero (Velké fialové rajče). Odrůda je vysoká, 1,5-1,7 m vysoká, uprostřed sezóny. V centrálních oblastech doporučuji pěstování ve skleníku, v jižních oblastech lze pěstovat ve volné půdě.

Plody jsou plocho kulaté s nádechem srdčitého tvaru, o průměrné hmotnosti 150-250 g. Vypadají velmi elegantně! „Ramena“ plodů jsou tmavě fialová až černá, koruna je vínově lila. Dužnina je střední hustoty, semen je málo, chuť je zajímavá, bohatá, s kořenitými tóny a vysokým obsahem cukrů. Fialové plody jsou bohaté na antokyany, které snižují riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění a stařecké demence. Produktivita a udržitelnost plodů je dobrá.

odrůda polární záře

Velmi krásná a chutná odrůda ze série bicolor – Severní polární záře (Northern lights, USA). Vysoká, (od 1,5 m na volném poli a do 1,8 m ve skleníku), středně zrající.

Barva plodů je velmi krásná, zajímavá, zlatožlutá s červenými skvrnami, na řezu mramorová kresba. Plody jsou šťavnaté, masité, poměrně velké, od 250 do 800 g, ploché zaoblené, „hovězí“. Chuť je lahodná, sladká, s ovocnými tóny. Rajčatový salát. Výnos je vysoký.

odrůda moya verte

Další skvělá odrůda Moya Verte (Moya Verte). Jedná se o zelené rajče ze série Moya. Odrůda je vysoká, list je obyčejný, průměrná doba zrání. Výnos je vysoký.

Toto je jedna z mých oblíbených zelených odrůd. Pokud jste plody této barvy ještě nezkusili, rozhodně to udělejte! Rajčata jsou velká, 200-350 g, dužina je jemná, voňavá. Chuť je velmi sladká, s příjemnou dochutí. Ve zralosti se v barvě plodů objevují žluto-bronzové odstíny.

Našli jste mezi uvedenými odrůdami sladkých rajčat svou oblíbenou? Pokud ne, určitě se podělte o své preference v komentářích, začínající pěstitelé rajčat vám budou velmi vděční!

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: